Şimdi yükleniyor

Toronto’da Türk Gecesi

torontoda turk gecesi

Toronto’da Türk Gecesi

Toronto Yunus Emre Enstitüsü, Kanada’da gerçekleştirilen uluslararası organizasyonlara katılarak Türkiye’nin kültürel zenginliğini tanıtmaya yönelik faaliyetlerini sürdürüyor.

Toronto Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle İtalyan Çağdaş Film Festivali (Italian Contemporary Film Festival-ICFF) kapsamında uluslararası filmlerin beyaz perdeye taşındığı Lavazza Inclucity programında Türk kültürünün sinema, müzik ve gastronomi gibi kültürel unsurları bir araya getirildi. Kanada’nın çok kültürlü yapısını yansıtmayı amaçlayan program âdeta bir Türk gecesi havasında geçti.

18 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilen ve Türk kültürünün zenginliklerinin gözler önüne serildiği festival, Toronto’da yaşayan Bağlama Sanatçısı Burak Ekmekçi’nin kurduğu Burak Ekmekçi Quartet’in, “Selvi Boylum Al Yazmalım”dan “Hababam Sınıfı”na uzanan bir yelpazede meşhur Türk filmlerinin müziklerinden oluşan özel bir seçkiyi icra etmesiyle başladı.

Seyircilerin yoğun ilgi gösterdiği mini konser, Bandırma Füze Kulübü’nün film müzikleri arasında klasik hâle gelen “Yıldızların Altında” adlı parçayla sona erdi.

Açış programında protokol konuşmasını gerçekleştiren ICFF Genel Direktörü Cristiano De Florentiis, salgın döneminde başlayan iş birliğinden ve bu geceye gösterilen ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

T.C. Toronto Başkonsolosu Sinem Mingan, ICFF ile kurulan bu güzel ve verimli iş birliğinin devam etmesini temenni ederek Toronto Yunus Emre Enstitüsünün başından itibaren bu programa verdiği desteğin önemini vurguladı.

BİLETLER GÜNLER ÖNCESİNDEN TÜKENDİ

Toronto Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Bülent Üçpunar konuşmalarında, Kanada’daki faaliyetlerine kısa bir süre önce başlayan Enstitünün film gösterimleri de dâhil olmak üzere kültür-sanatın farklı alanlarına uzanan faaliyet yelpazesinin genişletileceğini belirtti.

Koordinatör Üçpunar, biletleri günler öncesinden tükenen etkinliğin kendilerini müstakil bir Türk filmleri haftası düzenlemek noktasında teşvik ettiğini dile getirdi.

Konser programının ve protokol konuşmalarının ardından “Bandırma Füze Kulübü” adlı Türk filmi sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

İzleyicilerin Türk kültürünü farklı yönleriyle bir arada tanıma fırsatı bulduğu etkinlikte Türk mutfağından özel lezzetler de ikram edildi.

BANDIRMA FÜZE KULÜBÜ FİLMİ

Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın üstlendiği “Bandırma Füze Kulübü” filminin başrollerinde Alina Boz, Deniz Can Aktaş ve Erkan Kolçak Köstendil yer alıyor. Film, tüm dünyada uzaya yoğun bir şekilde ilgi duyulan dönemde, Bandırma Füze Kulübü’nü kuran bir grup liseli gencin uzaya roket gönderme hayallerini anlatıyor. Film, günümüzde özellikle savunma sanayisinde büyük atılım yakalayan ülkemizde bir zamanlar bu tür girişimlerin önüne çıkarılan engelleri sinemanın evrensel diliyle ortaya koyuyor.

Kaynak: Yunus Emre Enstitüsü