Şimdi yükleniyor

TİKA ve AA İş Birliğinde “Afet Haberciliği Çalıştayı” Düzenlendi

tika ve aa is birliginde afet haberciligi calistayi duzenlendi

TİKA ve AA İş Birliğinde “Afet Haberciliği Çalıştayı” Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Anadolu Ajansı (AA) iş birliğinde, Türkiye dâhil 16 ülkeden gazetecilerin katılımıyla Afet Haberciliği Çalıştayı düzenlendi.

Türkiye’nin afet haberciliği alanındaki tecrübelerini paylaşmak amacıyla düzenlenen çalıştay kapsamında, katılımcılara yönelik bir hafta boyunca AAtölye’de ve AFAD’da Afet Haberciliği Eğitimi düzenlendi.

Eğitimler kapsamında haber etiği, zor şartlarda yayıncılık ve afet bölgesinde habercilik konuları ele alındı.

Katılımcılar ayrıca kurumsal ziyaretler ve kültürel geziler de gerçekleştirme imkânı elde etti.

“Acı olayların yaşandığı depremle birçok tecrübe de kazanıldı”

TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli, çalıştayın 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşananların anlaşılması açısından önemli olduğunu belirtti.

Acı olayların yaşandığı depremle birçok tecrübe de kazanıldığı dile getiren Tanyeli, “Bu tecrübeleri yurt dışından gelen gazetecilerimizle paylaşmayı görev addettik.” dedi.

Tanyeli, afetlerde basın çalışanlarına büyük sorumluluk düştüğünü belirterek, gazetecilerin sosyal medya kullanımının da bu anlamda önemli olduğuna dikkati çekti.

“Zor şartlarda haberciliğin, afetten öncesini de ilgilendiren boyutları var”

AA Haber Akademisi Müdürü Cihangir İşbilir de “Sadece afet olduktan sonra hatırlanmakla beraber aslında afet haberciliğinin, zor şartlarda haberciliğin, afetten öncesini de ilgilendiren boyutları var.” dedi

Afetten önce, afet sırasında ve afet sonrasında olmak üzere her aşamada medyaya düşen roller olduğunu vurgulayan İşbilir, medyanın sadece gözlem ve izleme yapmadığını, dosya haberlerle vatandaşı, sivilleri ve değerleri savunduğunu ifade etti.

Çalıştay sonunda, Afet Haberciliği Eğitimini başarıyla tamamlayan gazetecilere sertifika takdimi yapıldı.

Kaynak: TİKA