Şimdi yükleniyor

Deneyap Eğitmen Çalıştayı Ankara’da Gerçekleşti

deneyap egitmen calistayi ankarada gerceklesti

Deneyap Eğitmen Çalıştayı Ankara’da Gerçekleşti

25-26 Kasım tarihlerinde Ankara Vilayetler Evinde gerçekleştirilen Deneyap Eğitmen Çalıştayı’nda, Deneyap eğitim sürecine aktif olarak katılan 30 ilden 75 eğitmen hazır bulundu.

Etkinliğin açılış konuşmasını TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanı Ömer Kökçam gerçekleştirdi.  Konuşmanın ardından Deneyap Teknoloji Atölyeleri Eğitmen Komisyonu üyeleri tanıtıldı.

Sonrasında eğitimlere geçildi; Dr. Emre Sermutlu  ‘Enerji ve Temel Bilimler’ konulu sunumunu gerçekleştirdi. Bu sunumun ardından Doç. Dr. Mehmet Demirci  ‘5G ve Ötesinde Siber Güvenlik’ konulu sunumunu yaptı. Prof.Dr. Eren Kalay da ‘Bilim İletişimiyle Genç Zihinleri Bilimle Buluşturma’ konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Prof.Dr. Ferhunde Öktem ‘Zeka Farkındalık İster’ konulu sunumunu gerçekleştirdikten sonra Prof.Dr. Semra Mirici ‘Proje Kültürü ve Araştırmanın Doğası’ konulu sunumunu yaptı.

Eğitimlerden sonra tüm Komisyon Başkanları ve üyeleri, eğitmenlerimiz ile Deneyap Teknoloji Atölyelerini daha ileriye götürmek amaçlı çalıştaylar yaptı.

Çalıştaylar sonrası eğitmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamak amaçlı pasta kesimi gerçekleştirildi.

Etkinliğin 2. günüiseProf. Dr. Uğur Çevik’in “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Kapsamında Enerji” konulu sunumu ile başladı. Ardından Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Yıldız “Yapay Zeka ile Kendi Asistanımı Tasarlıyorum” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sonrasında Doç. Dr. Engin Karahan “STEM Eğitimi Araştırma ve Tasarımın Doğası” konulu sunumunu yaptı. Eğitimlerden sonra tüm komisyon başkanları ve üyeleri, eğitmenlerimiz ile Deneyap Teknoloji Atölyelerini daha ileriye götürmek amaçlı çalıştaylar gerçekleştirdi.

Çalıştay boyunca ülkenin dört bir yanındaki Deneyap atölyelerinden gelen eğitmenler 9 ayrı alanda uzmanlardan eğitim gördü. Eğitimler sonrasında çalıştaylar düzenlenerek geri dönüşlerle birlikte eğitimin verimin artırılması sağlandı.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Komisyon Başkanları ve Eğitmen Komisyonunun tüm üyelerinin de katıldığı bu seminerin amacı; eğitmenlerle fikir alışveriş yapılarak projeye katkı sağlamak. Eğitmenlerin mesleki eğitim verilmesinin yanında sosyal yönlerinin de gelişmesi için zaman zaman eğitici eğitimi gerçekleştiriliyor.

Deneyap Teknoloji Atölyesi nedir?

Milli Teknoloji Hamlesinde rol alacak gençlerin gelişimlerini sağlamak üzere Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı kapsamında desteklenen 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi Kurulması’na ilişkin protokol TÜBİTAK ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında imzalandı. 2019 yılından bugüne kadar 16.000 öğrenciye ücretsiz eğitim verildi. Bunlardan 2700 öğrenci de mezun oldu. Yine bu proje kapsamında toplam 3882 farklı eğitmenle çalışıldı.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri neyi amaçlar?

Ülke gelişimine yüksek katkı sağlayabilecek yetenekli öğrencilerin ülke genelinde tespit edilmesi ve gelişimleri için gerekli desteklerin sağlanması önem taşıyor. Gençlerin takım çalışması, yenilikçi düşünce, proje geliştirme odaklı eğitim programları ile daha üretken olmaları sağlanmalı Yeterli fiziki imkânlar ve donanımlar sağlanarak, gençlerin bilim ve teknolojide yenilik üretebilen ve diğer insanları da bu doğrultuda etkileyebilen bireyler olmaları hedefleniyor.

Kaynak: TÜBİTAK