Şimdi yükleniyor

“8. Türk Filmleri Haftası-Almatı” Başlıyor

8.turk filmleri haftasi almati

“8. Türk Filmleri Haftası-Almatı” Başlıyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, T.C. Almatı Başkonsolosluğu’nun, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle Yerli Düşünce Derneği’nin düzenlediği, 8. Türk Filmleri Haftası – Almatı etkinliği 21-25 Eylül 2023 tarihlerinde Kazakistan’ın Almatı kentinde gerçekleştirilecektir.

Sinema ve basın camiasından birçok kişinin katılımıyla 21 Eylül 2023 tarihinde yapılacak 8. Türk Filmleri Haftası – Almatı etkinliğinin açılış galası, Arman Sinemasında Yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca yaptığı “Buğday Tanesi” filmiyle gerçekleştirilecek.         

Bir ülkenin tanıtımının yalnızca doğal güzelliklerinin ortaya koyularak yapılamayacağı, etkin tanıtım yollarının globalleşen dünya için çok daha öneme haiz olduğu bir gerçektir. Kardeş ülke Kazakistan ile Türkiye arasında sinemanın gücüne dayanan bir köprü daha eklemeyi hedefleyen Türk Filmleri Haftası, usta yönetmenlerin ödüllü eserlerinin yanı sıra, sinemaseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaşmış popüler sinema filmleriyle geniş bir çerçevede sinema seyircisinin karşısına çıkarken, hazırladığı seçki ile Türk sinemasına da “panoramik” bir bakış imkânı sunacak.

21 -25 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak olan 8. Türk Filmleri Haftası – Almatı etkinliğinde; Buğday Tanesi, Bir Tutam Karanfil, Demir Kadın Neslican, Babasının Kızı,  Çakallarla Dans 6, ve Rafadan Tayfa – Galaktik Tayfa (Animasyon film) filmleri, sinemaseverlerle ücretsiz buluşacak. Ayrıca bu hafta çerçevesinde film gösterimlerinden sonra sanatçılarla seyirci buluşmaları yapılacak. Kazak T. Zhurgenov Ulusal Sanat Akademisi’nde Türk sineması söyleşileri düzenlenecek. Etkinlik kapsamında Türkiye’den gelen yönetmenler, oyuncular ve yapımcılarla, Kazak Film Stüdyolarında, Kazakistanlı sinema sanatçılarıyla buluşması gerçekleştirilecek, ortak yapımlar üzerine ikili görüşmeler ve söyleşiler yapılacak.

Gösterilecek Filmler:

  1. Buğday Tanesi
  2. Demir Kadın Neslican
  3. Bir Tutam Karanfil
  4. Çakallarla Dans 6
  5.  Galaktik Tayfa  
  6. Babasının Kızı