Şimdi yükleniyor

Kosova Halkı, Türkiye’deki Depremzedeleri Unutmadı

kosova halki turkiyedeki depremzedeleri unutmadi

Kosova Halkı, Türkiye’deki Depremzedeleri Unutmadı

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’de meydana gelen ve yüzyılın en büyük felaketi olarak nitelendirilen deprem felaketinin ardından dünyanın farklı noktalarında bulunan temsilciliklerinde uluslararası alanda depremzedelere umut olmaya yönelik çalışmalar sürdürmeye devam ediyor.

“UMUT İÇİN SANAT” BAĞIŞ KAMPANYASI

aa 20230418 30892096 30892093 kosovada turkiyedeki depremzedeler icin umut icin sanat bagis kampanyasi duzenlendiPriştine Yunus Emre Enstitüsü tarafından sanat aracılığıyla depremzedelere umut olabilmek için yürütülen “Umut İçin Sanat” kampanyası kapsamında Kosovalı yaklaşık 40 sanatçının eserleri satışa çıkarıldı.

Bağış gecesine Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, T.C. Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, Priştine Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ramazan Yılmaz’ın yanı sıra milletvekilleri, belediye başkanları, Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri, iş insanları ile davetliler katıldı.

“KOSOVA’NIN HER VATANDAŞI ACINIZI PAYLAŞMAKTADIR VE BU ACIYI DİNDİRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani konuşmalarında “Halkımız, Kosova halkı, her zaman birbirinin yanında olma geleneğine sahiptir. Bu akşam bir kez daha Türk halkına yalnız olmadıkları mesajını vermek istiyoruz. Kosova’nın her vatandaşı acınızı paylaşmaktadır ve bu acıyı dindirmek için elimizden geleni yapacağız. Türkiye, Kosova’nın her zaman yanında oldu. Bizler her daim Türkiye’ye minnettar olacağız ve şimdi bize yapılan iyiliklere, depremzedelere yardım eli uzatarak karşılık verme zamanı geldi.” ifadelerini kullandı.

KOSOVA CUMHURBAŞKANI HİTABINI TÜRKÇE KONUŞARAK SONLANDIRDI

Cumhurbaşkanı Osmani konuşmalarını Türkçe olarak “Türkiye yalnız değil, Kosova her zaman sizinle olacak.” sözleriyle tamamladı.

“UMUT İÇİN SANAT DİYEREK KOSOVA İLE ARAMIZDAKİ GÖNÜL KÖPRÜLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİK”

aa 20230418 30892096 30892083 kosovada turkiyedeki depremzedeler icin umut icin sanat bagis kampanyasi duzenlendiT.C. Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, “Türkiye’de yaşanan deprem felaketi bugün bizim bir araya gelmemize sebep oldu. Bu acı olay aynı zamanda Kosova ile dostluğumuzun, kardeşliğimizin ne kadar derin olduğunu hepimize bir kez daha gösterdi. ‘Umut İçin Sanat’ adlı kampanyada yer alan Kosovalı sanatçılar ve bu eserleri satın alarak depremzedelere bağışta bulunan hayırseverler umudun paylaşarak çoğaldığının birer örneğidir. Yaşadığımız bu büyük deprem felaketinde Türk milletinin kenetlenmesinin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki milletlerin de Türkiye’ye yardım etmek için seferber olduğunu gördük. Umut için sanat diyerek Kosova ile aramızdaki gönül köprülerine bir yenisini daha ekledik.” değerlendirmelerinde bulundu.

“BU ANLAMLI GECEDE SEVİNCİMİZİ VE HÜZNÜMÜZÜ KOSOVA HALKIYLA BİRLİKTE PAYLAŞTIĞIMIZA BİR KEZ DAHA ŞAHİTLİK EDİYORUZ”

Priştine Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ramazan Yılmaz, “Kosova’nın dört bir yanında Türkiye’deki depremzedelere yardım etmek ve onların acılarına bir nebze olsun merhem olmak isteyen çok sayıda Kosovalı sanatçının olması dolayısıyla bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Bu anlamlı gecede sevincimizi ve hüznümüzü Kosova halkıyla birlikte paylaştığımıza bir kez daha şahitlik ediyoruz.” diye konuştu.

Geceden elde edilen gelir T.C. Priştine Büyükelçiliği aracılığıyla Türkiye’deki ilgili devlet kurumlarına bağışlanacak.

Kaynak: Yunus Emre Enstitüsü