Şimdi yükleniyor

Birûni VR-LAB Osmaniye Tasarım Beceri Merkezi’ne Kuruldu

burini vr lab osmainye

Birûni VR-LAB Osmaniye Tasarım Beceri Merkezi’ne Kuruldu

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin dijitalleştirilmesi faaliyetleri kapsamında hayata geçirilen ve Orta Asya’nın ilk VR-LAB Projesi olma özelliği taşıyan Birûni VR-LAB, 02 Ağustos 2023 tarihinde Osmaniye Tasarım Beceri Merkezi’ne kuruldu.

6 Şubat 2023 depreminin etkilediği şehirlere sanal gerçeklik laboratuvarı desteği sağlama kararı alan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi; Gaziantep, Hatay ve Kilis’ten sonra Osmaniye’de de VR-LAB kurulumunu gerçekleştirdi.

Manas Üniversitesi’nin eğitime verdiği önem

VR-LAB’ın açılışına çevrim içi görüşme yöntemi ile katılan KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan; Manas Üniversitesi’nin kendini sürekli yenileyerek gelişen bir üniversite olduğunu ve KTMÜ’nün dijitalleştirilmesi faaliyetleri kapsamında Mart 2022 tarihinde Orta Asya’nın ilk VR-LAB projesini başlatmış olduklarını belirtti.

Uluslararası alanda bilimsel çalışmaları, projeleriyle modern, teknik ve teknolojik altyapısıyla çağı takip eden ve başarılarıyla dünyanın ilk 800 üniversitesi arasına giren Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin hayata geçirdiği her projeyle her zaman öğrencilerin yanında olduğunu vurguladı.

Depremde zarar gören illerimizi ve özellikle Osmaniye’yi yakından takip ettiklerini ve destek olmaya devam edeceklerini belirten Rektör Prof. Dr. Ceylan, konuşmasının sonunda Türk Dünyası gençliğini, kendilerini en iyi imkânlarla geleceğe hazırlayacak, uluslararası alanda kendini ispat etmiş ve tanınan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nde yükseköğrenim görmeye de davet etti.

Gençlerin geleceğe yönelik planları hayata geçiyor

Osmaniye’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminin de içinde bulunduğu Osmaniye Tasarım Beceri Merkezi (OTBM)’ne kurulan laboratuvar öğretmenlere, öğrencilere ve halka açık olacak, OTBM içerisinde STEM ve Robotik Kodlama Atölyesi ile entegre şekilde hizmet verecek.

En son teknolojik altyapıya sahip bilgisayarlar, bilgisayarlara bağlı olarak ultra sanal gerçeklik gözlükleri, etkileşimli televizyon ekranları ve diğer teknolojik ekipmanlar bulunan bu dijital sınıfta sosyal, fen, sağlık ve spor bilimlerine yönelik her türlü içerik mevcut olup gençlerin geleceğe yönelik planları hayata geçecek.

Kaynak: Manas Üniversitesi