Şimdi yükleniyor

Bozok Film Festivali Başvuruları Başladı

BozokFilmFestivali

Bozok Film Festivali Başvuruları Başladı

Bozok Film Festivali: Yozgat Valiliği himayelerinde; Yozgat Belediye Başkanlığı, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü, Ortadoğu Kalkınma Ajansı paydaşlığında gerçekleştirilecek olan uluslararası çapta bir film festivalidir. Yozgat şehir merkezinde faaliyetlerini sürdüren Sinema Okuryazarları Derneği tarafından yürütülecek olan festival kapsamında sinema söyleşileri, senaryo yazarlığı eğitimleri, oyunculuk atölyeleri başta olmak üzere birçok çalışma gerçekleştirilecektir.

Festival kapsamında Türkiye’nin pek çok üniversitesinden gelecek olan ve Sinema Televizyon alanında eğitim gören üniversite öğrencilerinden oluşturulan GENÇLİK JÜRİSİ ile de uygulamalı film ve belgesel yapımı üzerine etkinlikler gerçekleştirilecek ve bu jüri finalist filmleri izleyerek GENÇLİK JÜRİ ödülünü takdim edecektir.

Festivale film ya da belgeselleri ile katılan ve finalist olan filmlerin yönetmenleri, Sinema Okuryazarları Derneği’nin Erasmus Plus fonlarından da yararlanarak yurt içi ve yurt dışı projelere katılacak ve tüm masraflar festival kapsamında karşılanacaktır (Gidiş dönüş biletleri kişi tarafından ödenir). Ancak ödül kazanmaya hak kazanan katılımcının projeye dahil olması (yurt içi ya da yurt dışı projesine katılması) durumunda mevcut yol ücretinin tamamı etkinlik sonunda (proje dönüşü) veya proje sürecinde katılımcıya ödenir. Bunun haricinde tüm konaklama ve yeme – içme giderleri derneğe aittir.

ÖDÜLLER

KONU SINIRLAMASI BULUNMAMAKTADIR.

1 – Ulusal En İyi Kısa Film Ödülü
ÖDÜL: 10.000 TÜRK LİRASI, KARAÇAM ÖDÜL HEYKELİ, FESTİVAL KATILIM BELGESİ,
YURT DIŞI AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ
2 – Ulusal En İyi Belgesel Film Ödülü
ÖDÜL: 10.000 TÜRK LİRASI, KARAÇAM ÖDÜL HEYKELİ, FESTİVAL KATILIM BELGESİ
YURT DIŞI AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ
3 – Uluslararası En İyi Kısa Film Ödülü
ÖDÜL: 10.000 TÜRK LİRASI, KARAÇAM ÖDÜL HEYKELİ, FESTİVAL KATILIM BELGESİ
4 – En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
ÖDÜL: 5.000 TÜRK LİRASI, KARAÇAM ÖDÜL HEYKELİ, FESTİVAL KATILIM BELGESİ
5 – En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
ÖDÜL: 5.000 TÜRK LİRASI, KARAÇAM ÖDÜL HEYKELİ, FESTİVAL KATILIM BELGESİ
6 – Nida Tüfekçi En İyi Özgün Film Müziği Ödülü
ÖDÜL: 5.000 TÜRK LİRASI, KARAÇAM ÖDÜL HEYKELİ, FESTİVAL KATILIM BELGESİ
7 – Mehmed Sait Fenni En İyi Özgün Senaryo Ödülü
ÖDÜL: 5.000 TL, KARAÇAM ÖDÜL HEYKELİ, FESTİVAL KATILIM BELGESİ
8- Jüri Özel Ödülü
ÖDÜL: 10.000 TL (Bu ödül Jüri tarafından mansiyon olarak paylaştırılabilir), KARAÇAM
ÖDÜL HEYKELİ, FESTİVAL KATILIM BELGESİ,
9 – Gençlik Jüri Ödülü
ÖDÜL: 6.000 TÜRK LİRASI, KARAÇAM ÖDÜL HEYKELİ, FESTİVAL KATILIM BELGESİ
10 – Prodüksiyon Desteği Ödülü
ÖDÜL: Jüri tarafından seçilen 3 Kurmaca & Belgesel filme teknik ekipman desteği
verilecektir. Başvurular sadece Sinopsis olarak ve 2 sayfayı aşmayacak şekilde
olmak zorundadır.

AVRUPA PROJESİ (ERASMUS PLUS) EĞİTİMİ


1 – Festival kapsamında RESMİ SEÇKİ ÖDÜLÜ alan her filmden 3 kişi (Yönetmen dahil) Erasmus Plus projesi kapsamında Yurt içinde bir projeye katılma hakkı kazanacaktır. Katılımcılardan 2 kişi yönetmen tarafından seçilecektir. Yönetmen dahil toplam 3 kişi bu ödülü almaya hak kazanacaktır (Yönetmen tarafından seçilecek 2 kişinin filmde görev alması zorunludur). Katılımcı sayısı belirtilenin üzerinde olamaz ancak altında olabilir. İsimlerin Festival Yönetimine beyan edilmesinde bir anlaşmazlık çıkması durumunda, festival yönetimi ekibi bu ödülden muaf tutabilir. Bu proje sonunda katılımcılara Uluslararası Youthpass Sertifikası verilir. Proje süresi değişkenlik gösterebilir.

2 – Festival kapsamında ödül alan her filmden 3 kişi (Yönetmen dahil) Erasmus Plus projesi kapsamında yurt dışında bir projeye katılma hakkı kazanacaktır. Katılımcılardan 2 kişi yönetmen tarafından seçilecektir. Yönetmen dahil toplam 3 kişi bu ödülü almaya hak kazanacaktır (Yönetmen tarafından seçilecek 2 kişinin filmde görev alması zorunludur). Katılımcı sayısı belirtilenin üzerinde olamaz ancak altında olabilir. İsimlerin Festival Yönetimine beyan edilmesinde bir anlaşmazlık çıkması durumunda, festival yönetimi, ekibi bu ödülden muaf tutabilir. Bu proje sonunda katılımcılara Uluslararası Youthpass Sertifikası verilir. Proje süresi değişkenlik gösterebilir.

3 – Yurt içi ve Yurt dışı Erasmus Plus ödüllerinde proje konuları birçok alan ile ilgili olabilir (sinema, spor, edebiyat, sanat gibi). Ödüllere dair şartlar ile ilgili bilgilendirme katılımcılara ve kazananlara yapılacaktır. Bu projelerin tüm masrafları (yurt dışı projelerde “sadece” pasaport ücreti hariç) vize, konaklama, yol vs. festivale aittir. Gidiş – dönüş sürecinde rehberlik hizmeti festival sorumluluğundadır. Ödül kazanan aday herhangi bir sebeple ödülünü devredemez.

4 – Festival kapsamında verilecek olan Avrupa Projesi ödülü Erasmus Projeleri altında gerçekleştirilecektir ve sadece filmin yönetmeni ve yönetmenin seçeceği isimler bu ödülden yararlanacaktır. Dünya’da ve ülkemizde yaşanan beklenmedik durumlar karşısında (salgın gibi) Avrupa Birliği Proje ödülü ertelenebilir. Bunun dışında iptal edilmez. Ödül kapsamında gidilecek olan konum, Avrupa Birliği’ne bağlı ülkeleri kapsamaktadır ve katılımcıların ülkeyi değiştirme ya da erteleme hakları yoktur.
5 – Yurt içi ve yurt dışı projelerinde yol ücretleri öncelikli olarak katılımcılara aittir. Kazanan ve bu projelere dahil olan ekip üyelerinin, yol ödemeleri proje dönüşü (veya proje sürecinde) kendilerine ödenir.

6 – Yurt içi ve yurt dışı ödüller kapsamında finalist olan tüm adayların konaklama, yol gibi masrafları festival tarafından ödenir.

Kurallar ve Şartlar

TÜM KATEGORİLER İÇİN YARIŞMA KURALLARI

1- Mevcut kategorilere gönderilmesi gereken filmlerin konusu serbesttir. Konu sınırlaması yoktur ve sadece 2021, 2022, 2023 yılları içinde çekilen filmler başvuru yapabilir.
2 – Gönderilen yapımların ağırlıklı olarak propaganda, ideolojik söylem, çıplaklık gibi ögeleri barındırmaması gerekmektedir.
3 – Kural ihlali yapan filmler Ön Jüri tarafından elenecektir.
4 – Filmlerin süresi Kısa Filmler İçin Jenerik dahil EN FAZLA 20 (yirmi), Belgesel Filmler için en fazla 50 (elli) dakika olmalıdır.
5 – Festival Yönetimi başvuru yapan filmlerden 30 (otuz) saniyelik bir kısmı tanıtım amaçlı hazırlanacak olan kliplerde kullanabilir.
6 – Festival Yönetimi festivalin kapanış gününden itibaren 1 yıl süre ile finalist ve ödül alan filmleri “ücretsiz” olarak yayınlama ve gösterme hakkına sahiptir.
7 – Para ödülü filmin yönetmenine, oyuncu, senarist ve müzisyenin doğrudan kendine verilir. Avrupa’da Eğitim projesi Erasmus Plus projesi olup sadece yönetmen ve yönetmenin seçeceği 2 kişi içindir. Diğer kategorilerde de kazanan adayın doğrudan kendine aittir.
8 – Ödül törenine filmlerin sadece yönetmenleri, senarist, film müziği sanatçısı ve oyundu adayları (finalistleri) davet edilir. Bu süreçte konaklama, yeme içme giderleri festivale aittir. Ödül takdimi için filmlerin ilgili alandaki finalistleri etkinliklere katılmak zorundadır, geçerli (sağlık gibi) sebebi var ise filmi temsilen, yine filmde görev almış başka bir katılımcı Gala törenine gelebilir.
9 – Festival, Kısa Film alanında finale kalan 5 yönetmen ile Belgesel Film alanında finale kalan 5 yönetmenin konaklama, yeme-içme giderlerini karşılar (mevcut sayı azalıp artabilir, düzenleme festival yönetimine aittir).
10 – Finalist olarak etkinliklere katılacak olan yönetmenler tanıtım için kısa videolarda projelerinden bahsetmeyi taahhüt eder.
11 – Filmler izlenebilir çözünürlükte ve anlaşılabilir ses düzeyinde olmalıdır. Aksi takdirde Ön Jüri filmleri eleyebilir.
12 – Gönderilen kısa film ve belgesellerde yer alan müzik, arşiv görüntüsü gibi telif hakkına sebebiyet verecek sorumluluklar film ekibine aittir. Mevcut durum ile ilgili festival ve festival yönetimi sorumluluk kabul etmez.
13 – Bozok Film Festivali Festival Komitesi etkinlik tarihlerinde ve tüzükte değişiklik yapma hakkını saklı tutar.