Şimdi yükleniyor

Tanzanya’da Kız Öğrencilerin Eğitimine Destek

tanzanyadadaki kiz ogrencilere destek

Tanzanya’da Kız Öğrencilerin Eğitimine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Kisarawe Msimbu Ortaokulu Kız Yurdu’na yeni ranza ve yatak temin edildi.

Tanzanya’nın genelinde kırsal bölgelerde bulunan okul sayısının yetersizliği ve yerleşim yerlerinin uzak konumları, öğrencilerin eğitim imkânlarına erişimini zorlaştırıyor.

Ülkenin farklı bölgelerinde yaşayan öğrencilerin yaklaşık %75’i, okula ulaşım için uzun mesafeler yürümek veya bisiklet kullanmak zorunda kalıyor.

Ancak bu durum, öğrencilerin okul yolu üzerinde toplumsal cinsiyete dayalı şiddet riskleriyle karşı karşıya kalmalarına neden oluyor.

Bu zorlukların üstesinden gelmek amacıyla, özellikle kız çocukları için birçok okulda yurtlar oluşturulmuş durumda. Kisarawe Msimbu Ortaokulu da bu okullardan biri. Okul, 80 kız öğrencisi için yurt imkânı sunarak, uzun mesafelerden gelen öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılıyor.

Ancak yurtlardaki koşulların yetersizliği ve öğrencilerin yaşadığı zor şartların iyileştirilmesi için girişimlerde bulunan Kisarawe İlçe Valisi Fatma Nyangasa’nın TİKA’dan destek talebinde bulunması üzerine yurda 50 adet ranza ve 100 adet de yatak temin edildi.

Bu destekle birlikte öğrencilere daha iyi barınma imkânı sunulması ve güvenli bir eğitim ortamının sağlanması amaçlanıyor.

Kaynak: TİKA