Şimdi yükleniyor

Kosova Başbakanı Albin Kurti, “Gelenekten Geleceğe Sergisi”ni Ziyaret Etti

kosova basbakani albin kurti gelenekten gelecege sergisini ziyaret etti

Kosova Başbakanı Albin Kurti, “Gelenekten Geleceğe Sergisi”ni Ziyaret Etti

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın dört bir yanında gerçekleştirdiği kültürel etkileşim faaliyetlerinde yabancı ülkelerin cumhurbaşkanları ve başbakanları gibi liderlerini ağırlayarak Türkiye ile diğer ülkelerin kültürel ilişkilerini güçlendiriyor.

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Prizren Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliği yaptığı Orkide Prizren Kadınlar Derneğine ait eserlerden müteşekkil “Gelenekten Geleceğe” adlı sergiyi ziyaret etti.

Başbakan Kurti’ye ziyaretinde Kosova’nın Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Hajrulla Çeku, Ekonomi Bakanı Artane Rizvanolli, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekili Enis Kervan, T.C. Prizren Başkonsolosu Celal Doğan ile Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Recai Yılmaz eşlik etti.

Orkide Prizren Kadınları Derneğinin “Gelenekten Geleceğe El Sanatları” adıyla düzenlediği eğitim kursunun sona ermesinin ardından kursiyerlerin hazırladıkları şallar ve çantalar davetlilerin beğenisine sunuldu.

Kosova Başbakanı Kurti, sergide gerçekleştirdiği konuşmalarında başarılı ve güzel bir serginin tanıtımında yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başbakan Kurti, Orkide Prizren Kadınlar Derneğinin başta el sanatları olmak üzere Prizren’in kültürel mirasının tanıtılması hususunda gerçekleştirdiği değerli çalışmaları için minnettarlığını ifade etti.

T.C. Prizren Başkonsolosu Celal Doğan ise Kosova’da kadınların her alanda temsil edilmelerine ve ekonomik hayatta aktif rol üstlenmelerine önem verdiklerini belirtti.

Başkonsolos Doğan, tüm bu gayretlerin iki ülke arasındaki tarihî dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunduğu vurguladı.

Orkide Prizren Kadınlar Derneği Başkanı Sevgi Kervan, sergide el emeği göz nuru çalışmalarla unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el işlerini kadınların hünerleriyle ihya ettiklerini söyledi.

Program, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.