Şimdi yükleniyor

Japonya’da Düzenlenen Türkiye Festivali İlgi Odağı Oldu

japonyada duzenlenen turkiye festivali ilgi odagi oldu

Japonya’da Düzenlenen Türkiye Festivali İlgi Odağı Oldu

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın farklı coğrafyalarında festival, fuar ve benzeri büyük ölçekli organizasyonlarda yer alarak Türk kültürünü uluslararası alanda tanıtıyor.

Tokyo Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla Türk mutfağının lezzetlerinden geleneksel halk oyunlarına kadar geniş bir yelpazede Türk kültürünün zenginlikleri büyük kitlelere tanıtıldı.

Japonya’nın başkenti Tokyo’daki Yoyogi Parkı’nda 10 Haziran 2023 tarihinde Türkiye rüzgârının estiği festival, Japonlar tarafından yoğun ilgi gördü.

GASTRONOMİ STANTLARININ ÖNÜNDE KUYRUKLAR OLUŞTU

Festival kapsamında kurulan gastronomi stantlarının önünde uzun kuyruklar oluşturan katılımcılar, Türk lezzetlerini denerken geleneksel halk oyunlarını izleme fırsatı buldular.

JAPONLARDAN TÜRK MUTFAĞINA YOĞUN İLGİ

Festivalde, Türk yemeklerine dair stant sahiplerinden Ahmet Taşpınar, “Japonlar, Türkiye Festivali’ne yoğun ilgi gösteriyor. Festivalde köfte ekmek ve balık ekmek çok rağbet görüyor. Stantlarda izdiham ve kuyruk var. Festivale katılan ve Türk kültürüne ilgi gösteren herkese çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“BURADA TÜRK KÜLTÜRÜNÜN TANITILDIĞI GÜZEL BİR ORTAM VAR”

Tokyo’ya ailesiyle birlikte turist olarak geldiğini belirten Eren Caner, “Parkın yakınından geçerken tesadüfen Türkçe yazılar gördük. Türk müziklerini de duyunca festivale katılmak istedik. Burada Türk kültürünün tanıtıldığı güzel bir ortam var. Japonlar, Türk kültürüne yoğun bir ilgi gösteriyor. Japonlar stantların önünde sıra oluşturmuşlar.” ifadesini kullandı.

JAPONYA İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ KÜLTÜREL BAĞLAR GÜÇLENDİRİLİYOR

Tokyo Yunus Emre Enstitüsü, 2011 yılından itibaren kültürel diplomasi çerçevesinde gerçekleştirdiği muhtelif faaliyetlerle Japonya’da kadim Türk kültürünün hayranlık uyandıran eşsiz kültürel ögelerini geniş kitlelere tanıtmaya ve Türkiye ile Japonya arasındaki kültürel bağları güçlendirmeye yönelik atılımlarını sürdürüyor.

Kaynak: Yunus Emre Enstitüsü