Şimdi yükleniyor

Savunma Sanayi Üssüne Yeni Yatırım

Savunma Sanayi ussune Yeni yatirim 2023

Savunma Sanayi Üssüne Yeni Yatırım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varan beraberinde Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can ve ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci ile birlikte ROKETSAN’ın, Kırıkkale’de 9 bin 500 dönümlük alandaki yeni yatırım alanını ziyaret etti.

Varak, ROKETSAN’ın yeni yatırımının faaliyetlerini izlemek üzere tesislere geldiklerini belirterek, “Burası ROKETSAN’ın önümüzdeki dönemde yapacağı, Türkiye’yi kritik teknolojilerde ve alanlarda bir adım öne çıkaracak çok ciddi bir yatırımın yapıldığı bir tesis. Burada şu anda mevcut çalışmalarının yanında ROKETSAN, geleceğe dönük farklı teknolojilerdeki; hem savunma sanayinde hem de farklı alanlardaki yatırımlarını gerçekleştirecek.” İfadelerini kullandı.

9500 dönümlük arazi üzerinde yapımı devam eden tesislerin faaliyete başlamasıyla birlikte Kırıkkale de çok ciddi bir istihdam olacağına belirten Varak, “Burada istihdam kapasiteleri, binli rakamları geçecek, çok ciddi bir istihdam olacak. Yatırım rakamları yıllara sari Türkiye’nin en büyük savunma sanayi yatırımlarını yakalamış olacak. Biliyorsunuz ROKETSAN, Türkiye’yi özellikle savunma sanayinde roket teknolojilerinde farklı mühimmatlar da savunma sanayimizin göz bebeği firmalarından bir tanesi. Buradaki tesislerle hem kapasitesini arttıracak hem de tabii ki yeni çalışmalar yapacak.

Kırıkkale bu dönemde savunma sanayi yatırımlarıyla adeta şahlanıyor. MKE burada, ROKETSAN burada, özel sektör firmalarımız bu dönemde çok ciddi yatırımlar yapıyor. Kırıkkale’ye kazandırdığımız Silah OSB nin yanında özellikle kamu arazilerini de güçlü firmalarımıza tahsis ederek burada ciddi yatırımlar yapıyoruz. Tabii Kırıkkale’nin konumu, Ankara’ya yakınlığı ve ciddi ulaşım aksları ile Kırıkkaleyi adeta Türkiye’nin kalbine oturtmamız sayesinde bu yatırımlar burada devam edecek. Özel sektörle, Savunma Sanayi Başkanlığımız’ın firmalarıyla biz Kırıkkale’ye yatırım yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

MÜHENDİSLİK ÇALIŞMALARI 2023’de BAŞLAYACAK

Roketsan Genel Müdürü İkinci de, yapımı devam eden tesislerin hem teknolojiye hem de ekonomiye büyük katkılar sağlayacağını belirterek, “Burada hummalı bir çalışma var. ROKETSAN olarak 2023’ün mart ayından itibaren mühendislik çalışmalarımıza başlayacağız. Bir kısmı açıp faaliyete geçireceğiz ama peyderpey üzerine koya koya tesislerinin kapasitesi arttıracağız” ifadelerini kullandı