Şimdi yükleniyor

Grifit Quartet Atölye Çalışması Düzenledi

grifit quartet atolye calismasi duzenledi

Grifit Quartet Atölye Çalışması Düzenledi

TÜRKSOY’un destekleriyle Prizren’deki Sanatla Uyanmak Festivali’ne katılan Grifit Quartet grubu 16 Eylül 2023 tarihinde Yunus Emre Enstitüsü’nde “Anadolu Bağlama İcrası Gelenekleri ve İcra Teknikleri ile Anadolu Üflemeli Çalgılar” Atölye Çalışması düzenledi. 

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan Grifit Quartet üyeleri Salih Gündoğdu, Eren Can Yıldız, Mücahit Kol ve Buğra Kutbay, halk çalgılarını tanıtırken farklı icra tekniklerinden geniş bilgi ve örnekler verdi.

Kosova’ya gelmekten çok mutlu olduklarını belirten sanatçılar, kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini ifade ettiler. Buraya gelirken böyle bir tabloyla karşılaşacaklarını beklemediklerini söyleyen sanatçılar, buradaki sanatçılarla tanışmak ve sanat inceliklerini öğrenmek fırsatı bulduklarını da vurguladılar.

Yunus Emre Enstitüsü Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz, Sanatla Uyanmak Festivali’nin her geçen gün çalışmalarını artırdığını söyledi. 

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY Genel Sekreteri Yardımcısı Sayit Yusuf, sanatın toplumların atar damarını teşkil ettiğini ve gelişmesine, dünyada barışa katkısı olduğunu söyledi. Prizren’de sanatın her yönüyle yaşandığını belirten Yusuf, TÜRKSOY’un burada da sanata daha çok katkıda bulunacağını belirtti.

Sayit Yusuf, TÜRKSOY tarafından yayınlanan son iki kitabı Yunus Emre Enstitüsü’ne hediye ederken, Ramazan Yılmaz, Yusuf’a Kosova’nın sembolü keçe hediye etti.

Kaynak: TÜRKSOY