Şimdi yükleniyor

Bağcılar Belediyesi’nden Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması

bagcilar belediyesinden tiyatro oyunu yazma

Bağcılar Belediyesi’nden Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması

Bağcılar Belediyesi Tiyatro Akademisi (BTA) 1. Ulusal Tiyatro Yazma Yarışması düzenliyor. Her yaştan vatandaşa açık olan yarışmanın jüri başkanlığını ise usta oyuncu Zihni Göktay yapıyor.

Bağcılar Belediyesi, Türk edebiyatı ve tiyatrosuna yeni yazarlar kazandırmak, teşvik etmek ve yeni eserler ortaya çıkarılması amacıyla bir projeyi hayata geçirdi. Bu kapsamda Bağcılar Belediyesi Tiyatro Akademisi (BTA) tarafından 1. Ulusal Tiyatro Yazma Yarışması düzenleniyor.

Duayen tiyatro sanatçısı Zihni Göktay’ın jüri başkanlığını yürüttüğü yarışmanın proje koordinatörlüğünü Bağcılar Tiyatro Akademisi Sanat Yönetmeni Vahit Çakmakcı üstleniyor. Jüri koltuğunda ise; Devlet Tiyatroları Rejisörü Ali Atilla Şendil, Dramaturg-Klinik Psikolog Volkan Taha Şeker ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı Öğretim Üyesi ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ebru Soyuerden Aracı oturuyor.

Bağcılarlı gençler yeni projelere imza atacak

Adaylar tarafından yarışmaya gönderilecek olan tüm oyunları teker teker okuyacağını belirten Göktay günümüzde tiyatro oyun yazarlarının sinema senaryo yazarlarının gerisinde kaldığını belirterek sadece dijital platformlar için üretilen yapımları eleştirdi. Göktay, Bağcılar Sanat Akademisi ile ilerleyen zamanlarda Bağcılarlı gençlerle tiyatro alanında yeni projelere imza atacaklarını sözlerine ekledi. Yarışmada birincilik ödülünü kazanan eser, Bağcılar tiyatro Akademisi öğrencileri tarafından sahneye konulacak.

Zihni Göktay’a yaşam boyu onur ödülü verilecek

Türkiye Yüzyılı’nda ulusal tiyatromuzda yeni ve farklı bakış açılarına yer vermek istediklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, vatandaşların özgün, daha önce sahnelenmemiş, yayınlanmamış ve ödül almamış oyunları ile yarışmaya katılmalarını beklediğini söyledi. Özdemir, Bağcılar Belediyesi tarafından bugüne kadar ilk kez verilecek olan yaşam boyu onur ödülünün Zihni Göktay’a sunulacağını belirtti.

29 Ekim 2023 tarihine kadar başvuruların devam ettiği yarışmada yazarlar ve yazar adayları istedikleri konularda eserlerini gönderebilecekler.

Kaynak: Bağcılar Belediyesi