Şimdi yükleniyor

TİKA Kırgızistan’da Türkiye Yüzyılının Kahramanları Fidanlığı Oluşturdu

tika kirgizistanda turkiye yuzyilinin kahramanlari fidanligi olusturdu

TİKA Kırgızistan’da Türkiye Yüzyılının Kahramanları Fidanlığı Oluşturdu

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan Intımak Parkı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında TİKA ve Bişkek Belediyesi iş birliğinde fidan dikimi programı gerçekleştirildi.

Programa Kırgızistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Kubanıçbek Zakenov, T.C. Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Bişkek Belediyesi Başkan Yardımcısı Jırgalbek Şamıraliyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bişkek Temsilcisi Mehmet Davulcu, TİKA Bişkek Koordinatörü Osman Usta, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan’ın yanı sıra Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği yöneticileri, müşavirler ve diplomatlar katıldı.

Kırgızistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Zakenov, Kırgızistan halkının Türkiye halkıyla çok sıkı kültürel, tarihi ve dil birliği ile bağlı olduğuna işaret ederek, “Biz ikiz kardeşler gibiyiz. Kardeşin birisi acı görse diğeri de bunu hissediyor. Türkiye’de yaşanılanları Kırgız halkı da hissetti. Türkiye’de yaşanılanlar, bizi yakınlaştırdı ve güçlendirdi. Kırgız halkı Türkiye’yi destekliyor. Biz de biliyoruz ki, Türkiye de Kırgızistan’ı destekliyor.” ifadelerini kullandı.

T.C. Bişkek Büyükelçisi Doğan, Türkiye ile Kırgızistan’ın birbirinin değerlerine saygılı, acılarını ve sevinçlerini paylaşan dost ve kardeş iki ülke olduğunun altını çizerek, iki ülkenin iyi günde de kötü günde de beraber olacağını, bugün olduğu gibi gelecekte de ilişkilerin kuvvetlenerek devam edeceğini dile getirerek programa katılan Kırgızistanlı yetkililere teşekkür etti.

Bişkek Belediyesi Başkan Yardımcısı Şamıraliyev ise Kırgız ve Türk halklarının dostluğunun asırlara dayandığını belirterek, “15 Temmuz’da yaşanan olayı Kırgız halkı yürekten hissetti. Türk halkının birlik ve beraberliği ile gurur duydu.” sözlerini kullandı.

Türk halkının 15 Temmuz’da gösterdiği kahramanlıkları unutmayacaklarını vurgulayan Şamıraliyev, “Kırgızistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Türk halkının gösterdiği yakınlığı da yakından hissediyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: TİKA