Şimdi yükleniyor

Türk Müziği Dünyanın Farklı Noktalarında Yankılanıyor

turk muzigi dunyanin farkli noktalarinda yankilaniyor

Türk Müziği Dünyanın Farklı Noktalarında Yankılanıyor

Yunus Emre Enstitüsü, müzikten edebiyata, sinemadan gastronomiye uzanan geniş bir yelpazede Türkiye’nin kadim kültürel bileşenlerini dünyaya tanıtmaya devam ediyor.

Varşova Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türk müziğinin önde gelen eserlerinin yer aldığı zengin bir seçkiden oluşan “Türk Müziği Konseri” düzenlendi.

Enstitünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, Varşova Yunus Emre Enstitüsünün koro ekibi ile farklı sanatçıların yorumlarıyla Türk müziği eserleri icra edildi. Türkiye’ye ve Türk kültürüne yakından ilgi duyan katılımcılar, konsere yoğun ilgi gösterdi.

“TÜRK MÜZİĞİ VE KÜLTÜRÜ POLONYA’DA DAHA TANINIR HÂLE GELDİ”

Varşova Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Abdüssamed Bilgili, sanatçıların ve koronun dinleyicilerden tam not aldığını belirterek “Bu etkinlik, Türk sanatçıların yeteneklerini sergileme ve Türk kültürünün zenginliklerini paylaşma fırsatı sunan önemli bir platform oldu. Varşova’da gerçekleştirdiğimiz etkinlikler aracılığıyla Türk müziği ve kültürü Polonya’da daha tanınır hâle geldi.” ifadesini kullandı.

Koordinatör Bilgili, “Polonya genelinde Türkiye’yi ve Türk kültürünü tanıtmaya yönelik gerçekleştirdiğimiz faaliyetler marifetiyle Türkiye ve Polonya arasındaki kültürel ilişkiyi güçlendirmeye devam ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Bilgili, Varşova Yunus Emre Enstitüsünde gönüllülerden oluşan koro ekibinin her hafta perşembe günü bir araya gelerek çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

Türk müziği konserinin ardından davetlilere zengin Türk mutfağının lezzetleri ikram edildi.

POLONYA’DA GÖNÜLLER KAZANILIYOR

Varşova Yunus Emre Enstitüsü, 2010 yılından itibaren Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım” düsturu çerçevesinde gerçekleştirdiği Türk kültürünün tanıtımı ve Türkçe öğretimi faaliyetleri aracılığıyla Polonya’da gönüller kazanmayı sürdürüyor.

Kaynak: Yunus Emre Enstitüsü