Şimdi yükleniyor

TİKA’dan Bosna Hersek’te Özel Eğitime Destek

tikadan bosna hersekte ozel egitime destek

TİKA’dan Bosna Hersek’te Özel Eğitime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Bosna Hersek’te yaşayan özel gereksinimli çocukların ailelerine ve özel eğitim alanındaki eğiticilere yönelik seminer düzenlendi.

TİKA ve Yıldızım Derneği iş birliğinde özel gereksinimli çocuklara daha kaliteli hizmetlerin sağlanması amacıyla Saraybosna’da iki günlük eğitim ve tecrübe paylaşım programı düzenlendi.

İki günlük seminer programı olan “Aile ile Başarıya Doğru” adlı etkinlikte, “İletişim Geliştirme İçin Ön Şartlar” teması işlendi.

Program kapsamında yurt dışından gelen uzmanlar, ailelere ve özel eğitim alanındaki eğiticilere eğitim verdi.

Özel gereksinimli çocukların yaşıtlarıyla devlet okullarında eğitime devam edebilmeleri için önemli olan kaynaştırma eğitimine vurgu yapıldı. Ayrıca TİKA tarafından özel gereksinimli çocuklara yönelik gerçekleştirilen projelere ilişkin kısa bir bilgilendirme yapıldı. Eğitimin ikinci gününde sektörde çalışan uzmanlar ve velilerin katılımıyla farklı temalarda atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Seminer programının açılışına; Saraybosna Kantonu Terbiye ve Eğitim Bakan Yardımcısı Nihada Colic, TİKA Saraybosna Koordinatörü Erdinç Işık, Yıldızım Derneği Başkanı Mersiha Galijatoviç ve Bosna Hersekli özel gereksinimli çocukların velileri katıldı.

Yıldızım Derneği Başkanı Mersiha Galijatoviç, proje açılışında yaptığı konuşmada, özel gereksinimli bir çocuğa sahip bir anne olarak bu programı düzenleme imkânına sahip olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Galijatoviç, özel gereksinimli çocukların kaliteli bir eğitim alarak formal eğitime devam etme şansına sahip olduklarını ancak bilgi eksikliği ve yetersiz altyapı nedeniyle potansiyellerine ulaşamadıklarını ifade etti.

Galijatoviç son olarak bu tür eğitim ve tecrübe paylaşım programlarının aile üyelerinden öğretmenlere ve nihayetinde özel çocuklara kadar herkes için son derece faydalı olduğunu aktardı.