Şimdi yükleniyor

TDT Genel Sekreteri Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Direktörü ile Bir Araya Geldi

tdt genel sekreteri uluslararasi atom enerjisi ajansi genel direktoru ile bir araya geldi

TDT Genel Sekreteri Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Direktörü ile Bir Araya Geldi

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, 3 Nisan 2023 tarhinde Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Genel Direktörü Rafael Mariano Grossi ile Ajansın Viyana’daki merkezinde bir araya geldi.

Genel Sekreter Ömüraliyev, “Türk Dünyası 2040 Vizyonu” ve “TDT 2022-2026 Stratejisi”ne değinerek, TDT Enerji Bakanlarının Budapeşte’de düzenlenen toplantısının sonuçları ve UAEA ile karşılıklı olarak mutabık kalınan alanlarda kurumsal ilişkilerin temelini oluşturacak 2023-2027 için TDT Enerji İşbirliği Programı ve ilgili Eylem Planı hakkında mevkidaşına bilgi verdi.

UAEA Genel Müdürü Grossi, Ajansın TDT ülkelerinde ikili olarak birçok proje yürüttüğünü ve bu işbirliğini TDT ve UAEA düzeyinde ilerletmek için ortak projeler uygulamaya hazır olduklarını belirtti.

Genel Sekreter ve Genel Direktör ortak olarak çalışma ve TDT Sekretaryası ile UAEA Sekretaryası arasında TDT Üye Ülkelerinde uygulanacak ortak program ve projeler hazırlamak üzere bir toplantı düzenlenmesi konusunda mutabık kaldılar.

Kaynak: www.turkicstates.org