Şimdi yükleniyor

Yunus Emre Enstitüsü Meksika Kitap Fuarında

yunus emre enstitusu meksika kitap fuarinda

Yunus Emre Enstitüsü Meksika Kitap Fuarında

Meksika Yunus Emre Enstitüsü tarafından dünyanın birçok yerinden uluslararası öğrenciyi, yayıncıyı, yazarı ve akademisyeni Meksika’da bir araya getiren “36. Uluslararası Guadalajara Kitap Fuarı”na katılım sağlandı.

26 Kasım-4 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenen ve ziyaretçi sayısı bakımından dünyanın en büyük edebî ve kültürel etkinliklerinden biri olan fuarda, Meksika Yunus Emre Enstitüsünün standında Enstitünün yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanındaki basılı yayınları ile Türk edebiyatının seçkin eserleri yer aldı.

Meksika Yunus Emre Enstitüsü tarafından ziyaretçilere, Enstitünün Türkçe öğretimi faaliyetleri ve kültür-sanat etkinlikleri hakkında detaylı bilgi verilmesinin ardından Türkiye’nin, Meksika Yunus Emre Enstitüsünün, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Kültür, Sanat ve Edebiyat Eserlerinin Dışa Açılımını Destekleme Projesi’nin (TEDA) tanıtımının yapıldığı broşürler dağıtıldı.

Standı ziyaret edenlere Enstitü tarafından zengin Türk mutfağının tanıtımına yönelik ikramlarda da bulunuldu.

47 ÜLKEDEN 2 BİNDEN FAZLA YAYINEVİ KATILDI

Fuar kapsamında 47 ülkeden 2 binden fazla yayınevi temsilcisi, okuyucular, çevirmenler ve kütüphaneciler edebiyatseverlerle bir araya geldi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından fuarda Türkçe, İngilizce ve İspanyolca olmak üzere yaklaşık bin adet kitap sergilendi.